Vad är privatekonomi del 9

[caption id="attachment_2106" align="alignleft" width="300"] Vad är privatekonomi del 9[/caption]           ...

Vad är privatekonomi del 10

[caption id="attachment_1907" align="alignleft" width="300"] Vad är privatekonomi del 10[/caption]   Välkommen till tionde delen av VAD ÄR ...

Vad är privatekonomi del 7

[caption id="attachment_1316" align="alignleft" width="300"] Vad är privatekonomi del 7[/caption]           ...

Vad är privatekonomi del 6

[caption id="attachment_1481" align="alignleft" width="300"] Vad är privatekonomi del 6[/caption]           ...

Två av Sveriges bästa börsanalytiker

Jag känner mig oerhört ärad att vara vän med Tobbe Rosén & Ingemar Carlsson

Jon Said tobbe-Rosen-och Jon Said

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 9

Vad är privatekonomi del 9

Vad är privatekonomi del 9

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till nionde delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 9 av 12!

Tips för att tjäna pengar?

Ärligt talat vet jag inte om jag är rätt person för att skriva om ämnet. Men känner mig påläst inom ämnet och tänkte dela med mig goda tips om hur du kan bli ekonomiskt oberoende eller skaffa dig din första miljon. Pengar är inte roten till allt ont utan brist på pengar är roten till allt ont.

Idag finns det många sätt att bli rik på. Du behöver en plan och ett specifikt mål för att du ska nå ditt mål och bli rik.

Hur blir man rik – Mål & Tid           

 • MÅL: En miljon! Låt oss säga att du sätter upp ett mål att skaffa en miljon inom fem år. Skriv gärna ner det på ett papper där du ser det varje dag.
 • TID: 5 år. Du kommer att tjäna 1 miljon under de kommande 5 åren. Om du accepterar att detta är möjligt för dig: Grattis!, då har du rätt inställning! Det kommer inte att bli lätt, men ingen som Bill Gates eller Steve Jobs har blivit rika utan hårt arbete och om du hittar din passion och det du älskar att arbeta med kan det fortfarande vara kul.

 

Det finns många sätt att bli rik på. Bra tips är:

 • Du behöver tjäna mer pengar (totalt 1 miljon netto 5 år)
 • Du behöver spendera mindre pengar för att ha mer pengar.
 • Viktigast av allt är att du måste ha rätt inställning till pengar.

Hur blir man rik? En konkret plan för att du ska nå din första miljon.

1.  Sluta spara och börja investera.

Sluta spara dina pengar i banken för att det är meningslöst om du vill bli rik. Tänk istället hur kan du låta dina pengar arbeta för dig. Hur kan du investera dina pengar så att de genereras ännu mer pengar!

2. Starta ett företag.

Detta är i särklass det vanligaste sättet att bli rik. Det är viktigt att komma igång och börja tjäna pengar direkt. Mer än 80 % av de rikaste i världen driver egna företag så har du ett företag idag?

3.  Lär dig av andra.

Steve Siebold är den som skrev boken ”Hur rika människor tänker”. Han har intervjuat hundratals miljonärer och kommit fram till en enkel strategi som han beskriver i boken. Strategin är: lär dig hur rika människor tänker, kopiera deras tankesätt, utför de rätta handlingarna och bli rik du med.

4. Inte ge upp.

När du har bestämt ditt mål och börjar jobba i riktning för att förverkliga din första miljon så är det inte alltid enkelt, det kommer säkerligen dyka upp en del hinder. Hinder i form av pessimistiska vänner och släktningar mm. Det viktigaste är att aldrig ge upp eller som citatet lyder “Ens bästa framgång kommer efter ens största motgång”. Ibland finner man sin framgång precis när man vill ge upp.

Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 9 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

 

Lycka till!

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 10

Vad är privatekonomi del 10

Vad är privatekonomi del 10

 

Välkommen till tionde delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 10 av 12!

Tips för att tjäna pengar?

Du läste rätt, en timme om dagen kan ändra ditt liv och göra dig rik. Du behöver inte sova 6 timmar per dygn, inte ens åtta timmar men du behöver bara sätta ett mål och leva efter det. Du har säkert hört talas om privatekonomi och hur viktigt det är att bli rik genom att antingen tjäna mer pengar eller minska på dina utgifter. På samma sätt har du två enkla val. Det första är att sova mindre och det andra är att lägga dig en timme tidigare, så enkelt är det. Du behöver bara en timme för att syssla med ditt mål och det du vill lyckas med. En del arbetar en timme på morgonen och resten på kvällen. Jag tycker absolut att du ska börja med en timme om dagen.

Låt mig illustrera det med ett exempel, tänk dig att du kommer resa utomlands i morgon. Har du märkt hur du ställer in din väckarklocka och hur du vaknar pigg och glad tidigt på morgonen när du ska resa bort? Du känner en kraft inom dig som driver dig framåt. Även om du vanligtvis är morgontrött då känner du dig skarp och rask när du vet att något spännande och kul ska hända. Många kallar första timmen på dagen förGolden hour. Försök att vakna varje dag en timme tidigare än vad du brukar göra i vanligt fall. Om du brukar vakna varje dag klockan 07:00 så pröva att vakna istället 06:00, och precis som allt annat i livet dem första dagarna kan känna tufft men sedan går det över. Kom ihåg nu din förmåga att sätta upp mål, planera och skrida till handling avgör vilket förlopp ditt liv kommer att ta, din handling utan rätt planering är orsaken till alla misslyckanden. Ju bättre plan du har, desto lättare är det att undvika förhalning, att komma igång med ditt mål. Den timmen kommer göra dig unik på din arbetsplats och ditt privata liv. Du kommer vara mer produktiv än någonsin, bara du planerar den rätt. Det sägs att varje minut som ägnas åt planering sparar uppemot tio minuter i utförande. Det tar dig bara ett tiotal minuter att planera din dag, men denna investering av tid besparar dig minst två timmar i form av bortslösad tid och ansträngning under dagen.

De första tio minuterna använder du till att planera din dag. Planering är viktigt och jätte enkelt. Det enda du behöver är en penna och ett papper. Arbeta utifrån en lista, gör en lista över vad du ska göra under dagen, redan första dagen du börjar jobba utifrån en lista kan du öka din produktivitet med hela tjugofem procent. Jag har provat den här metoden själv och känt en stor skillnad i mitt liv och märkt att ju mer tid jag lägger ner på att planera och skriva listor över vad jag behöver göra, desto effektivare kommer jag bli med liv och arbete.

De sista femtio minuterna använder du dem till att investera i dig själv genom att läsa nyttiga böcker som berikar ditt liv med en ny information och kunskap. Du investerar så mycket tid med andra människor på jobbet, dina vänner, din familj och även folk som du inte känner. Du kanske går ut och promenerar eller tränar fysiskt träning men oftast glömmer du din hjärna som är viktigast av allt annat. Det är din hjärna som du behöver investera din tid i. Det är din hjärna som kommer ändra ditt beteende och livsstil. Det är din hjärna som kommer öka din inkomst och hjälpa dig att skapa en bättre framtid för dig själv och din familj.

Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 10 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

Lycka till!

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 7

Vad är privatekonomi del 7

Vad är privatekonomi del 7

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till sjunde delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 7 av 12!

Brukar du skapa budget för din privatekonomi?

Vad är egentligen en ekonomisk budget ? Varför bör man göra budget? Har man verkligen nytta av det? Blir man rik genom att göra ett budget?

Första tecknet på en idiot är en person som gör samma sak om och om igen och förväntar sig ett annat resultat (Albert Einstein). Jag tror att vi måste börja göra nya saker för vår privatekonomi för att kunna se nya resultat. Vill vi verkligen ha bättre koll på pengar och vart dem tar vägen. Bör vi göra en ekonomisk budget. Att göra samma sak om och om igen leder ingenstans. Genom att göra budget kan du planera din privatekonomi skickligare. Du får en uppfattning om vad som skapar höga och låga utgifter och en kontroll över ekonomin så att räkningarna kan betalas i god tid.

Jag tror att grunden för en smart privatekonomi är att veta vilka inkomster och utgifter man har. Men om du aldrig har gjort en budget innan så börja med att skriva ned dina inkomster och utgifter under en månad. När du gör detta då kan du se var pengarna TAR VÄGEN.

Idag finns det färdiga mallar som man kan använda för att sätta upp en budget. Via budgetkalkyl kan man lätt göra egen budget på inkomster och utgifter som man har varje månad. Du behöver bara fylla själv i de uppgifter och siffror som gäller för dig och ditt hushåll för att se månadens resultat och om du ligger på plus eller minus vid slutet av månaden.

Ligger man på plus då ska man fundera över var kan jag spara det som blir över och sedan börja investera mina sparade pengar i rätt tid med rätt avkastning på eget kapital. Ligger man på minus då behöver man minska på sina utgifter eller söka nya inkomstkällor för att öka värdet på sin egen inkomstkälla. Ett bra tips är att varje gång man ska handla ska man fråga sig är det verkligen nödvändigt? Behöver jag köpa det här?

Jag har en del vänner som har dyra jackor av kända märke och till ett pris av minst 3000-5000 kronor. De skulle känna fysiskt obehag om dem var tvungna att använda andra jackor från t.ex. H&M där alla kan se logon när man ska ta av sig jackan. Jag erkänner att jag själv var en sådan person en gång i tiden men idag köper jag helst från H&M och känner mig jättenöjd när jag har fina och billiga kläder och samtidigt kan jag spara mer.

Budgeten är inte bara till för att veta inkomster och utgifter utan du kan göra budget för dina fasta kostnader, ditt sparande, din investering eller en budget för semester och resor. Budget kan också fungera som en strategi för dina framtida mål och planeringar.

Jag tror att ett av de viktigaste verktygen i livet är vilken kunskap vi har om våra mål. En bra definition på mål är ett resultat som man vill gärna uppnå i framtiden. Det är något som man vill förverkliga, uppleva och njuta av.

Man kan också säga att det är resultat av många ansträngningar i en viss riktning. Kom ihåg, för att kunna förändra saker och ting behöver du börja med dig själv först. Ändra dig själv och dina vanor och du kommer se nya ändringar och nya resultat i ditt liv. Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 7 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

 

Lycka till!

 

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 6

Vad är privatekonomi del 6

Vad är privatekonomi del 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till stjätte delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 6 av 12!

Är du bra på att återspara?

Först och främst ska du veta att du ALDRIG blir rik genom din inkomst. Här kommer jag med ett konkret exempel om hur man genom sparade pengar kan bli miljonär och leva ett liv som man aldrig ens kan drömma om.

Ett exempel, låt oss nu anta att Person A tjänar 15000 kr per månad och person B tjänar 45000 kr per månad och bägge två spenderar sina pengar i slutet av månaden och därför är de lika värda enligt ekonomisk intelligens. De tjänar olika men spenderar lika mycket alltså hela sin lön.

Vad händer nu om Person A som tjänar enbart 15000 kr börjar spara 1000 kr i månaden i 20 år med räntesats på 5 %?. Ju dina pengar kommer växa och växa och de är lika värda som 407 457.78 kr om 20 År.

Sålunda du har lite mindre än en halv miljon och desto tidigare du börjar spara desto bättre för det är bara du som tjänar på det. Är man lite flitig och lär sig en del om finans och hur man sparar i aktier och fonder kan man simpelt spara i aktier och fonder som ger avkastning i genomsnitt upptill 10-15 % och då har man kommit upp till en miljon kronor i sitt sparande efter 20 år.

Och som ni ser på bilden nedan, även om person B tjänar mer i det långa loppet så har hon/han inget att äga när man sparar sig fattigt och spenderar sina pengar. Jag hoppas ingen missuppfattar mig nu jag menar inte att man är nolla bara för man inte sparar utan jag syftar på att man äger inget på grund av att man har pungat ut hela sin

lön.  

Måhända någon frågar sig men var kan man få så mycket avkastning på sitt eget kapital? Det jag kan hävda är att det finns idag en del banker som erbjuder så hög ränta på sparandet. Det är bara att googla. Det finns även stadsobligationer som man köper från staten som erbjuder en räntesats upptill 5-7 %.

Men tyvärr känner jag idag många som har sina pengar i ett sparkonto som ger väldigt låg ränta och jag vill uppmana DIG om du också har det så flytta dina pengar till ett bättre alternativ där du får högre ränta på dina pengar och ge dig själv och din familj en bättre chans till ett bättre liv.

Du kan säkerligen byta bank. Många tror att det är svårt att byta bank men så är det inte alls. Jag har själv haft Swedbank men sedan fick jag bättre valmöjligheter hos Nordea. Då flyttade jag allting till Nordea och jag trivs otroligt bra med Nordea idag. Räntan på ditt lönekonto och ditt sparkonto kan skilja sig en hel del mellan olika banker men eftersom räntan är så låg som den är idag så är skillnaden inte stor.

Det viktigaste hur mycket ränta du får på ditt sparkonto. Generellt kan man dock säga att storbankerna oftast inte har de bästa räntorna. Om du sparar pengar på ett bankkonto så är räntan du får förstås viktig och det lönar sig ännu mer att jämföra olika banker. Som sagt det är bara att googla sig fram.

Tillbaka till person B och vad som händer om person B börjar spara 2500 kr varje månad som skulle motsvara endast 5,5 % av lönen med räntesats på 5 % . Ju! hon eller han skulle bli miljonär efter 20 års sparande tack vare ränta på ränta effekten och hade man inte haft någon ränteeffekt på sitt sparande hade man haft enbart 600000 kr i sitt sparkonto.

Sparar man i aktier eller fonder med genomsnitt 10 % i avkastning så har man 1 809 966.82 kr på sitt konto om 20.0 år. Jag hoppas det börjar låta INTRESSANT att SPARA! Så kom ihåg det nu att SPARA är din nyckel till pengar och rikedom. Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 6 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

Lycka till!

 

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 5

Vad är privatekonomi del 5

Vad är privatekonomi del 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till femte delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 5 av 12!

Kan böcker göra dig rik?

Du är summan av alla böcker du har läst, tror det var ett citat som jag läste någonstans på nätet. Du vill säkert inte bara driva ditt företag eller affärsidé och leva från lön till lön. Jag antar att du önskar dig och din familj ett bättre liv och ekonomi och undrar kanske hur du ska komma till den nivån. Du behöver investera i dig själv och skaffa dig nya färdigheter och allt detta kommer hjälpa dig förr eller senare med ett bättre företagande och ekonomi.

Medicinisk och psykologisk forskning har visat att våra tankemönster kan vara skillnaden mellan hälsa och sjukdom, framgång och motgång, arbetslöshet och arbete. Jag kan påstå att i varje rik mans hus finns det ett bibliotek. De flesta människor som har lyckats starta företag och tjäna pengar har mer eller mindre läst ett stort antal böcker under sitt liv. Du hittar sällan någon som är rik eller framgångsrik som inte har läst böcker eller prenumererad på andra tidningar. Men har du någon gång reflekterar över varför dessa människor har köpt så många böcker under sitt liv? Varför har de spenderat så mycket tid och pengar på böckerna och behållit dem efter att ha läst de? Du är summan av alla böcker som du läser under hela ditt liv. Varje gång du läser en ny bok lär du dig förhoppningsvis något nytt. Varje nytt ord du lär dig innebär en ny idé. Idéer är oskattbara i vårt samhälle. Många andra hävdar att våra inkomster utvecklas parallellt med vårt ordförråd.

Tänk dig nu så mycket kunskap du får när du läser en bok, en rätt sådan. Du får författarens erfarenhet, hans tankar och teorier om ämnet. Allt detta får du i bara via en bok. Vad händer efter du läst den boken. Vad händer med din hjärna. Tror du inte att du blir smartare och klokare genom att läsa böcker och tidningar. Du får deras tankar och kunskap. Tror du inte att du ökar dina möjligheter för att bli bättre företagare när du läser om andras tips och metoder om hur du lyckas med ditt företag. Många läser ibland bara en bok som vänder deras liv totalt. En del böcker är som en gömd skatt.

Du har säkert läst eller talats om boken ”Tänk rätt bli framgångsrik”. Denna bok har jag läst tre gånger, en annan bok som handlar om ekonomisk oberoende har jag läst fyra gånger från första sidan till sista sidan. Jag kan hävda att dessa böcker har ändrat mitt liv och tusen tals andra människoliv. Tänk dig nu! Vad som händer med din hjärna när du läser en bok, två böcker, tio böcker, femtio böcker eller hundra böcker. Du blir helt enkelt summan av vad du läser. Du blir utan tvekan smartare och klokare företagare. Din inkomst kommer förhoppningsvis fördubblas parallellt med det du läser. Böcker kan vara ett bra hjälpmedel för att lyckas som företagare men självklart vi ska inte glömma vikten av att läsa tidningar. Speciellt om det är specifika tidningar som erbjuder dig bra kunskap om företagande och samtidigt låter dig inspireras av andra framgångsrika företagare.

Personligen gillar jag två tidningar. Den ena är Dagens Industri och den andra är Driva Eget. Dagens Industri är bra om du sysslar med aktier och fonder. Driva Eget är bra om du vill starta eget eller driver redan ett företag. Tänk dig för bara 45 kr i månaden kan du prenumerera digitalt på en av Sveriges bästa tidningar för småföretagare, här har du länken http://webbshop.driva-eget.se/webbshop.

Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 5 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

 

Lycka till!

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 8

Vad är privatekonomi del 8

Vad är privatekonomi del 8

 

Välkommen till åttonde delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 8 av 12!

Värdesätter du din tid?

Benjamin Franklin skrev: “Värdesätter du ditt liv?” Så slösa inte din tid. Värdet på saker som du får eller kan åstadkomma bestäms av hur mycket av din tid du lägger ner på att skaffa fram det. Jag känner många människor som bara pratar och pratar men aldrig gör någonting. Drömmar har vi alla, men hur många förverkligar sina drömmar? Eller rättare sagt, hur många försöker ens göra det?
När jag började gymma för första gången kunde jag knappt ta 20 kg i bänkpress men efter några år lyfte jag 120 kg i bänkpress.
Med andra ord vill jag säga att vår hjärna är som en liten muskel. Desto mer vi tränar den desto mer växer den och när vår hjärna växer då kan vi lätt tjäna mera pengar.
Jag praktiserade på City Gross i Malmö för något år sedan och jag sökte jobb under sommaren men fick avslag, eftersom det redan var många som stod i kö. Men jag gav inte upp, jag gick istället upp till chefen och presenterade mig och frågade om jag kunde få jobba under sommaren, vilket ledde till att han gav mig jobbet.
Innan jag skulle börja arbeta gick jag runt i butiken och analyserade en hel del och noterade allt som jag tyckte borde förbättras i butiken. Sedan skrev jag ner allt på papper med några beräkningar och lämnade det till chefen. Gissa vad som hände. Jo, han sa inget då, men jag fick veta senare att han gillade mina idéer och gav order att jag skulle bli avdelningsansvarig för två viktiga avdelningar: mejeri och frysavdelningen.
Uppriktigt sagt så tror jag att vem som helst kan göra det jag gjorde, men först av allt behöver du investera i dig själv och börja fundera över hur du kan utveckla dig själv och bli bättre och sedan börjar du märka hur du utvecklas snabbt och kan öka din inkomst oavsett om du är arbetssökande, studerande eller jobbar.
För länge sedan upprättade jag en vana, att varje gång jag gick hemifrån till jobbet eller till skolan så hade jag något att lyssna på, det kunde vara musik, en föreläsning eller en del av en utbildning. Ibland hinner jag och ibland hinner jag inte, men jag försöker fortfarande göra det åtminstone en gång om dagen.
Du bör göra samma sak, slösa inte bort din tid när du kör bil eller sitter på bussen utan att göra något vettigt. En del läser tidningar och det är ju bra, man får ny information om vad som händer i omvärlden, men det är ingenting som gör dig till en bättre människa eller utvecklar din personlighet och din hjärna att tjäna pengar.
Det du läser om i tidningar har ingenting med personlig utveckling att göra, utan det är nyheter och annonser för företag som vill sälja sina tjänster. Ha det som en vana när du går hemifrån, lyssna på något vettigt, det finns tusentals gratis föreläsningar på nätet och på Youtube, utnyttja din tid och bli smart.
Föreställ dig att läsa två böcker varje månad, tjugofyra böcker om året. Tror du inte att 24 böcker varje år kan öka din inkomst och göra dig till en bättre människa?
Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 8 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.
Lycka till!

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Vad är privatekonomi del 4

Vad är privatekonomi

Vad är privatekonomi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till fjärde delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 4 av 12!

Kan böcker göra dig rik?

Definitionen på galenskap är när man gör samma sak om och om igen och förväntar sig nya resultat”Albert Einstein. 

Jag vill fråga dig om du verkligen vill lyckas i ditt liv? Om du vill bli en framgångsrik person? Är du trött på all misslyckande? Vill du leva ett bättre liv där du känner dig lycklig och framgångsrik? DÅ KANSKE TIDEN ÄR INNE FÖR EN VÄNDPUNKT I DITT LIV!

Vi på vägen till pengar tror att varje människa önskar sig att bli en framgångsrik person och leva ett bättre liv. Man träffar sällan en som inte har några drömmar och hoppas på en vacker dag kunna förverkliga sina drömmar.

Men varför många misslyckas och väldigt få som lyckas här i livet? Varför är de flesta är fattiga och väldigt få är rika? Varför framgångsrika människor har alltid förmågan att få ihop mycket pengar, en del blir miljonärer och andra blir miljardärer.

Det måste finnas en HEMLIGHET som gör de rika rikare och de fattiga fattigare. Vi tror att de rika känner till en hemlighet kring hur man blir rik. Det är därför de blir ännu rikare och ökar ständigt sina förmögenhet . Det handlar inte om öde eller otur. Det handlar om en SECRET process som är långsiktig‚ men vi kan avslöja att man bör fundera över HUR kan jag låta mina pengar tjäna pengar åt mig? Det är en grundlig och viktig fråga man bör fråga sig själv!

Har ni tänkt på en underlig thing? Varför finns alltid ett bibliotek i varje rik mans hus? Vad tror ni egentligen har dessa rika personer ett bibliotek för att de hade råd att köpa sig ett sådant? Eller är de så rika eftersom de redan på ett tidigt stadium läste mycket böcker och lärde sig av andras misstag?

Varför är det så viktigt att läsa? Vi tror att det är viktigt att läsa böcker för att vi får helt enkelt nya idèer. Vi får nya ord och varje ord vi lär oss innebär en ny tanke och en tanke kan vara en idè. Idèer är oskattbara i dagens samhälle. Dessutom tror vi att vår inkomst utvecklas parallellt med vårt ordförråd och tankar.

Men kanske det allra viktigaste är att man läser RÄTT BÖCKER som har gott om nya tankar och nya idèer. Läser man rätt böcker slipper man slösa bort sin dyrbara tid och samtidigt har man en stor möjlighet för att utvecklas som person. Som i sin tur leder till ett bättre liv och bättre ekonomi. Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 4 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

Lycka till!

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Bäst av allt uppfinnaren till onesafe.se gillar min framtida poncho!

Allt fler och fler gillar min innovativa regnkläder ponchon som jag utvecklat tillsammans med Almi Innovation Malmö.

Efter två årsarbete så kan jag meddela att prototypen är klar och redo att testas på kunder 🙂
IMG_1191

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Bästa affärsmöten med duktiga människor

18767614_10211958359292999_2437260718259347922_n Jon Andreas Björn

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS
Skip to toolbar