Pengar är vad du gör det till
Gästkrönikörer

Pengar är vad du gör det till

 

Pengar…

Jag har blivit önskad att skriva en krönika om pengar, vad spännande och roligt är det första intrycket jag får, vad svårt blir det andra och tredje.

Låt mig förklara min relation till pengar för er:

Dom finns överallt, bara att hämta.

Så hur kommer det sig att jag inte är miljonär då?

Jo för att jag har inte satt upp tillräckligt höga standards för mig själv än.

Det låter som en undanflykt men faktum är att det är exakt så det fungerar tror jag.

Du bestämmer själv hur mycket pengar du vill ha.

När jag rökte och hade bil så hade jag alltid pengar över till både cigaretter och bensin, det fanns alltid några kronor kvar och om man inte hade dom i fickan så fans det alltid burkar o flaskor att panta eller små jobb att göra.

Nu när jag varken röker, har bil eller festar så borde jag ju ha hur mycket pengar som helst över att leka med, men faktum är att jag har bara precis så mycket som jag behöver, och så kommer det alltid att vara, det enda som kommer att ändras är behovet och där ligger hemligheten i att ha mycket pengar.

När jag var säljare och anställd så hade jag mellan 60 – 90.000 kr efter skatt i snitt i lön, helt galna summor när man tänker tillbaka, vad hände med dem?

Jag spenderade det mesta på att vara någon jag inte var, hänga med folk jag inte förlikade mig själv med och bjuda folk som jag inte ens kände.
Hyra på lägenhet, bil, resor, klubbkvällar och mycket bjudningar, ”jag tar det där” var skönt att kunna säga och ryktet om ”den givmilde Rasmus” spred sig snabbt.

Egentligen ville jag ju bara ha lite sällskap och bli omtyckt för den jag var, jag hade noll intresse av folken som ville åt mina pengar, men eftersom dom var så lätta att få så hade dom heller inget värde för mig.
Så det intressanta i allt detta anser jag vara vad har pengar för värde för dig?

Är du beredd att göra vad som helst för att få dem eller bryr du dig inte om dom? Har du så mycket utav dem att du glömt bort hur det var att inte ha något alls eller har du aldrig upplevt hur det är att vara fattig?

Pengar ses ofta som ett mått på välstånd, ett mått på hur väl man lyckats i livet enligt andra men även ett mått på hur mycket man kämpat i livet anser jag.

Nu finns det absolut folk som inte kämpat så hårt för just sina pengar och det som skiljer dessa åt är att de uppskattar heller inte detta på samma vis som dem som gjort det, tror jag.

Jag uppskattade inte mina pengar för att jag inte riktigt förstod värdet av dem, jag ansåg nog inte mig själv vara värd dem eftersom ”dem kom så lätt” Jag tror att för att fullt ut uppskatta pengar så behöver man kämpa för dem, man behöver längta efter dom och man behöver inse att dom inte är svaret på allt, tvärtom dom är enbart ett medel för att ge dig det du strävar efter.

Pengar kan inte ersätta kärlek, vänskap, känslan av att lyckas eller hälsa.
Pengar kommer till den som kämpar med mål i sikte och förstår att man blir aldrig rik på dom stora inkomsterna, det är dom små utgifterna som gör skillnad.

 

Rasmus Biasi är en entreprenör och livsbejakare. Jobbat med försäljning i 15 år, arbetar med kommunikation, media/ marknadsföring samt hjälper folk hitta säljaren och entreprenören inom sig själv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *