Pengar i förhållande till arbete!
Gästkrönikörer

Pengar i förhållande till arbete!

Carin Månsson

 

 

 

 

 

 

Vad är det skapar all denna rädsla och hysteri kring pengar?! Måste livet vara svart eller vitt? Handla om att vara rik eller fattig? Jag tror vi börjar i fel ände. Att vi tappat tilliten till medmänskligheten och gett upp tron på de grundläggande värderingarna. Jag tror att den finns, vi behöver bara bli påminda o lyssna till oss själva!

Pengar i förhållande till arbete!

Pengar är en energi, liksom allt annat vi gör, gör jag ett jobb vill jag självklart ha rimligt betalt eftersom jag själv investerat i utbildning, tid och intresse för att lära mig allt om mitt yrkesval för att tillgodose mina kunder. Att genomföra ett arbete med yrkesstolthet där både jag och kunden känner att kunden verkligen är i centrum.

Att känna i magen att jag gjort mitt bästa och kunden är nöjd. Det är viktigt! Vi kan inte tillgodose alla. Det finns förhoppningsvis fler inom din bransch som kan hjälpa just den kunden då!

Som företagare blir jag ofta tillfrågad om olika gratisjobb, jobba ideellt och föreläsa gratis etc. Jag gör absolut en del, dock inte allt. Det är upp till mig att värdesätta och fördela min tid, vad det jag gör kan ge.

Att kunna göra saker som jag vet kommer att betala sig i slutändan genom ökad uppmärksamhet, att förknippas med olika ämne och helt enkelt för att jag tycker det känns bra i kroppen att göra det. I en tid där det ”personliga varumärket” har blivit stort är det ett sätt att stärka det. Att se ideell arbetad tid som en typ av marknadsföring.

Hur tar vi betalt?

Diskussionen om att ta betalt dyker upp här och där. Det finns kurser om att vi ska jacka upp priset, lära oss ta betalt osv. Är vi verkligen så dåliga på det eller finns handlar det bara om folk som lärt sig ta betalt för en tjänst på ett problem som de skapat? Är det inte marknaden som styr prissättningen!?! Och min egen magkänsla och vetskap om mitt värde?!

Pengaflöde

Jag har en teori, som är halvt om halvt på skoj, gällande skilsmässor. Att det är handlarna som ligger bakom dem och att de i sin tur står i maskopi med press och media som påminner och pressar på hur viktigt det är med ett sunt och bra förhållande, hur vi ska tänka på oss själva och att livet är en dans på röda rosor.

Varför?! Jo, för att landet ska gå runt! För att kassaflödet inte ska avstanna, för att vi ska kunna påvisa på bra siffror och statistik. Men visst är vi, människorna, mer än statistik på ett papper att visa upp för omvärlden!?!

Blir vi verkligen lyckligare med pengar?!

Jag tycker inte på något sätt illa om pengar, jag trivs med att jobba mycket, jag jobbar med det jag älskar och älskar det jag jobbar med. Jag har äntligen nått stadiet då jag samlar ”vuxenpoäng”, jag har blivit en förvaltare av mina 5 företag.

Efter att ha startat företag, byggt upp, sålt, avvecklat, tröttnat, hittat något annat osv och hela tiden jagat kicken av att göra precis vad jag vill så har pengaflödet tidigare varit i obalans. Ena månaden mycket, andra inget alls.

Vissa nätter sömnlös och magont över obetalda fakturor och andra dagar sorglöst och tacksamt över det flödet som råder. Drivkraften att få skapa och utveckla har alltid varit väldigt stark och avgörande i mitt agerande.

Pengar har aldrig varit likvärdigt med lycka för mig, det finns djupare grundvärderingar som skapar den känslan. Däremot skäms jag inte för att säga att jag idag vet mitt värde, jag vet att ta betalt för det jag gör och att jag verkligen gillar känslan av att fakturera! Dock är min innersta drivkraft viljan och känslan av att kunna förändra, helt enkelt rädda världen! I alla fall en liten bit av den… 😉

 

Carin är idag mångsysslande entreprenör

Carina Månsson / Ystad / Skåneland

One thought on “Pengar i förhållande till arbete!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *