Vad är privatekonomi del 1
Privatekonomi skola

Vad är privatekonomi del 1

Privatekonomi skola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till min första del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI del 1 av 12!

Jag tror att varje människa kan bli rik och skapa ett bättre liv med hjälp av pengar bara om hon bestämmer sig för det. Har vi frågat oss själva varför det finns alltid personer som lyckas och andra inte lyckas? Varför vissa blir rika och andra blir fattiga? Vet ni vad som avhåller de flesta människor från att leva sitt liv precis som de skulle vilja? Ju mina vänner det är PENGAR. Pengar kan inte komma in i våra liv av en slump utan vi måste söka pengar och hitta nya väger till hur man skaffar fram nya inkomstkällor. Har vi frågat oss varför framgångsrika människor har alltid förmågan att få ihop mycket pengar, en del blir miljonärer och andra blir miljardärer .

En del behåller dem medan andra väljer för att hjälpa andra och skaffa bättre livsvillkor för mänskligheten. En del har säkert hört hur en del rika människor som Bill Gates och Warren Buffert har skänkt bort en hel del av deras rikedomar. Kan nämna att Warren Buffert som är världens näst rikaste man har skänkt de senaste åren 80 procent av sin förmögenhet och det skulle motsvara cirka 200 miljarder kronor alltså det är världens största donation hittills.

Jag vet att en del tycker att pengar är roten till allt ont men så är det inte i verkligheten så som ni ser så kan man göra mycket goda saker av att hantera pengar på rätt sätt.
Vi har våra drömmar och var och en har en del bestämda idéer om hur vi vill leva, jag tror att djupt inom oss vill vi som människor gärna tro att vi finns till att uppfylla en speciell uppgift här i världen men tyvärr de dagliga rutinerna kväver drömmarna och ofta lägger man skulden på sin ekonomiska situation för att man inte lever så som man skulle vilja.

Jag tror faktiskt att pengar kan antingen hindra oss från att uttömma våra möjligheter eller hjälpa oss att tillfullo ta tillvara dem. Jag vill ge goda råd i konsten att skaffa dig en ”pengamaskin”. Tro mig eller inte men att ha tillräckligt med pengar betyder först och främst att kunna leva friare och mer självständigt.

Jag försöker att stödja varje person som jag känner till att hitta en bättre väg till ekonomisk frihet och jag tror att det är på samma sätt som man kan lära sig flyga, programmera eller lära ett nytt språk så kan var och en bygga en förmögenhet genom att lära sig de viktigaste grunderna.

Som sagt finns det flera möjligheter för att nå sin dröm och bli en vacker dag ekonomisk oberoende.  I allmänhet kan man säga att det finns fyra strategier för att nå bättre ekonomiskt liv.

  • Spara en viss procentandel
  • Investerar de sparande pengar
  • Höja sin inkomst
  • Spara av varje höjd lön en viss procentandel

Dessutom så har jag själv utvecklat en modell för att skaffa sig ett bättre ekonomiskt privatliv, modellen brukar jag kalla 3-3 strategi ”Skulder, Spara, Investera” men det kommer jag prata om lite längre fram i tiden. Jag kan lova nästan vem som helst oavsett var du står just idag, om du följer de fyra strategierna så kommer du att äga 1-2 miljoner om 15-20 år och det är verkligen inget under. Vill man nå sin första miljon snabbare så måste man kombinera så många strategier som möjligt och med varje använd strategi når man målet snabbare.

Vägen till ett bättre ekonomiskt privatliv kommer nämligen inte att bil lätt. Vi kan inte bara läsa en massa text och hoppas på att vi kommer bli rika i framtiden utan man måste arbeta seriöst med sitt mål och låta det bli en del av sig själv och då kommer den att belysa skatter som ligger i vårt inre.

Att skriva om vägen till ett bättre ekonomiskt privatliv kan ta hur lång tid som helst därför nöjer jag mig med detta just nu och hoppas uppriktigt sagt att jag kan assistera en del av er som verkligen vill leva ett bättre liv och på samma gång vill bidra till ett bättre samhälle.

 

Lycka till!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *