Vad är privatekonomi del 3
Privatekonomi skola

Vad är privatekonomi del 3

 

Vad är privatekonomi del 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till tredje delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 3 av 12!

Börja spara och bli rik

”Rikedom växer liksom trädet av ett litet frö. De pengar som du sparar är dina frön som gör rik. Desto tidigare du börjar att spara desto tidigare kommer ditt växande träd leda dig till din rikedom”

 

Varför ska vi börja spara pengar nu och inte i framtiden? Tjänar vi verkligen så mycket för att kunna behålla en del i slutet av månaden? Vi vill ju njuta av livet och punga ut pengar och inte var snåla mot oss själva och andra.

MEN! allt i livet handlar om din inställning vill man bli rik och tjäna pengar behöver man ändra sin inställning till PENGAR.

 

Som jag skrev i del 2 vi ska betala oss själva i slutet av månaden. Vi kan inte äta kakan och ha den kvar utan den som vill bli rik får avstå från en del önskningar. Då undrar många varför bör man börja spara pengar om man har en låg inkomst.

 

Man tjänar för lite för att kunna spara en del varje månad. En gång frågade jag min bror som bor i Malmö: ”varför sparar du aldrig och sätter in dina pengar på ett sparkonto i din bank? Då svarade han: ja ja! jag kommer spara pengar när jag ökar min lön i framtiden…”

 

Jag tycker det som du tjänar är DITT och du har rätt att behålla en del av det och betala dig själv först av alla andra. Men tyvärr. De flesta människor tror att sparandet inte ger mycket tillbaka eller man anser att det inte är så viktigt och menar att man inte kan ändra på sin inställning till sparandet.

 

Jag antar att de flesta önskar leva livet och spendera pengar och inte leva som en sniken. Men är det verkligen så!?

 

Ok mina vänner! Jag känner inte dig och vet ingenting om hur din livssituation ser ut idag idag. Du kanske redan är rik och behöver inte ens spara pengar och har hittat hemligheten till RIKEDOM. Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 3 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.

 

Lycka till!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *