Vad är privatekonomi del 8
Privatekonomi skola

Vad är privatekonomi del 8

Vad är privatekonomi del 8
Vad är privatekonomi del 8

 

Välkommen till åttonde delen av VAD ÄR PRIVATEKONOMI skola del 8 av 12!

Värdesätter du din tid?

Benjamin Franklin skrev: “Värdesätter du ditt liv?” Så slösa inte din tid. Värdet på saker som du får eller kan åstadkomma bestäms av hur mycket av din tid du lägger ner på att skaffa fram det. Jag känner många människor som bara pratar och pratar men aldrig gör någonting. Drömmar har vi alla, men hur många förverkligar sina drömmar? Eller rättare sagt, hur många försöker ens göra det?
När jag började gymma för första gången kunde jag knappt ta 20 kg i bänkpress men efter några år lyfte jag 120 kg i bänkpress.
Med andra ord vill jag säga att vår hjärna är som en liten muskel. Desto mer vi tränar den desto mer växer den och när vår hjärna växer då kan vi lätt tjäna mera pengar.
Jag praktiserade på City Gross i Malmö för något år sedan och jag sökte jobb under sommaren men fick avslag, eftersom det redan var många som stod i kö. Men jag gav inte upp, jag gick istället upp till chefen och presenterade mig och frågade om jag kunde få jobba under sommaren, vilket ledde till att han gav mig jobbet.
Innan jag skulle börja arbeta gick jag runt i butiken och analyserade en hel del och noterade allt som jag tyckte borde förbättras i butiken. Sedan skrev jag ner allt på papper med några beräkningar och lämnade det till chefen. Gissa vad som hände. Jo, han sa inget då, men jag fick veta senare att han gillade mina idéer och gav order att jag skulle bli avdelningsansvarig för två viktiga avdelningar: mejeri och frysavdelningen.
Uppriktigt sagt så tror jag att vem som helst kan göra det jag gjorde, men först av allt behöver du investera i dig själv och börja fundera över hur du kan utveckla dig själv och bli bättre och sedan börjar du märka hur du utvecklas snabbt och kan öka din inkomst oavsett om du är arbetssökande, studerande eller jobbar.
För länge sedan upprättade jag en vana, att varje gång jag gick hemifrån till jobbet eller till skolan så hade jag något att lyssna på, det kunde vara musik, en föreläsning eller en del av en utbildning. Ibland hinner jag och ibland hinner jag inte, men jag försöker fortfarande göra det åtminstone en gång om dagen.
Du bör göra samma sak, slösa inte bort din tid när du kör bil eller sitter på bussen utan att göra något vettigt. En del läser tidningar och det är ju bra, man får ny information om vad som händer i omvärlden, men det är ingenting som gör dig till en bättre människa eller utvecklar din personlighet och din hjärna att tjäna pengar.
Det du läser om i tidningar har ingenting med personlig utveckling att göra, utan det är nyheter och annonser för företag som vill sälja sina tjänster. Ha det som en vana när du går hemifrån, lyssna på något vettigt, det finns tusentals gratis föreläsningar på nätet och på Youtube, utnyttja din tid och bli smart.
Föreställ dig att läsa två böcker varje månad, tjugofyra böcker om året. Tror du inte att 24 böcker varje år kan öka din inkomst och göra dig till en bättre människa?
Jag hoppas verkligen att du gillar vad är privatekonomi del 8 och vi ses i nästa del av VAD ÄR PRIVATEKONOMI SKOLA.
Lycka till!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *